25 unge lovende: Funky Business

Publisert: 4. juni 2002 kl 17.21
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Djuice er ingen båt, men et Telenor-selskap som har fått lov til å bruke sinnssykt mange penger på å utvikle teknologi som skal forandre vår måte å kommunisere på.

Akkurat nå er klimaet for Djuice like friskt som for skipper Knut Frostad som manøvrer farkosten som bærer navnet Djuice dragons.

Men mobilt Internett kommer som en kule. Det samme gjøre nye beskjedtjenester. Og de som har sagt at WAP er død, har ikke skjønt en dritt. Wap kommer igjen, i nye og forbedrede versjoner. Men av og til er det frustrerende at den kommersielt tilgjengelige teknologien setter grenser for hva vi kan gjøre.

Det melder i alle fall Sven Størmer Thaulow, som er en av fire ledere for produktutvikling i Djuice, som har sitt hovedkvarter i Skur 15 på Tjuvholmen, rett utenfor Aker Brygge i Oslo.

- Hva jeg gjør om tre år? Har ikke peiling! Jeg håper jeg spiller i band, og har det morsomt på jobben, sier den unge Thaulow. Han er vokalist i 12-mannsbandet The Loose Booty Funkateers, som blant annet har spilt på utestedet Smuget i Oslo. Neste opptreden skjer i Trondheim.

Sven Størmer Thaulow er helt opplagt en funky kar. Han studerte film og multimedia før han fylte på med egenkomponert sivilingeniørpakke som han nærmest måtte krangle seg til godkjennelse av. Samtidig gjorde Sven Størmer Thaulow sine sprell på amatørteaterscenene i det trønderske studentmiljøet.

Inspirert av sine forfedre hadde Thaulow lenge drømt om å dra til Svalbard, og sannelig fikk han i 1995 innpass som assistent for en japansk geolog på en internasjonal geologisk ekspedisjon helt nord på Spitsbergen. Tre måneder i telt blant russere, japanere, isbjørner og øvrig folkeslag er det ikke mange som har på CV-en. - Det eneste jeg hadde felles med russerne var vodkaen i teltet om kvelden. De gjorde det meste helt annerledes.

Saken fortsetter under annonsen

Halvveis i sivilingeniørstudiet var Sven Størmer Thaulow klar for å smake litt på arbeidslivet. Han ringte fetteren sin, jazzmusikeren og den gang konsulent i IBM, Carl Størmer, for å høre om han hadde noen tips. - I Dyno skjer det noe, lød meldingen, og Thaulow ringte Dyno, som skulle sette i gang et prosjekt for å samle alle Dyno-selskaper- og kontorer til et felles IT-rike. Thaulow ble engasjert som konsulent.

- Enorm praksis. Brikkene begynte å falle på plass. Jeg begynte å skjønne hvordan næringslivet fungerte, forteller han, og resten av studiet fikk en ny og større mening. Thaulow skrev hovedoppgave om organisasjonslæring og balanced scorecard, som ble belønnet med tilbud om jobb fra Telenor Mobil. Thaulow gikk rundt med en bakhodemodell av Telenor Mobil som noe statlige greier. Likevel tok han jobben. I stedet for statskultur fornemmet han superkremmeren Stig Herberns ånd. Og så fikk han en sjef, Bitte Kverum, som lot Thaulow få spillerom.

Sven Størmer Thaulow ble senere rekruttert til Telenors lag av såkalte «lederutfordrere». Uredde unge talenter fikk i oppdrag å utfordre de erfarne Telenor-toppene. - Vi var geriljasoldater som jobbet bak linjene, sier Thaulow, som har utfordret både Ingvild Myhre i Telenor Mobil og internasjonal Telenor-boss Arve Johansen. Og tror du ikke Thaulow har slengt av gårde en engasjert e-mail til Tormod Hermansen, uten at det ga noe svar tilbake. - Tormod er litt guru, han, på mange områder. En slugger med et imponerende tempo.