Jentuten på heisatur

Publisert: 17. juni 2002 kl 14.04
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Denne uken drar årets prisvinner, Nikita-sjef Inger Ellen Nicolaisen, fjorårets prisvinner Åse Aulie Michelet og en hærskare prisede forretningskvinner fra12 ulike land til tre dagers champagnerus i Frankrike.

Champagneprodusenten Veuve Clicquot (Gul Enke) spanderer i sommer en million Euro på å feire 30-årsjubileum for sin internasjonale pris Årets Forretningskvinne. I den anledning er ikke bare årets prisvinnere invitert til Veuve Clicquots slott og vinplantasjer i Reims, men også samtlige tidligere prisvinnere. Sammen skal de feire i champagnesus og dus og knytte kontakter i tre dager til ende. Fra Norge er også Anna Synnøve Bye, Grete Roede, Gunn Wærsted, Randi Kvissel, Børrea Schau-Larsen, Anne Carine Tanum, Eva Husby, Ingrid Wiik, Unni Olav og Anne Øian invitert. Og gallamiddagen skjer den 13. juni.

Da prisen ble opprettet i 1972, var det for å hedre Madame Clicquot Ponsardin, enken som 27 år gammel i 1805 overtok champagneproduksjonen etter sin mann. Ironisk nok fikk champagnehuset selv først i fjor sin kvinnelige toppsjef nummer to, Cecile Bonnefond. (til høyre på bildet) Og hun er ikke sikker på om prisutdelingen skal fortsette i samme spor.

- Prisen har helt klart hatt stor og positiv betydning for prisvinnerne. Men vi legger mange penger i dette, så jubileet er også en god grunn til å se på hva vi får igjen for pengene, opplyser Bonnefond til Økonomisk Rapport. Hun satte umiddelbart etter tiltredelsen en britisk forsker i gang med en større evaluering av prisen, og den ferdige rapporten vil bli lagt frem i oktober. Men alt nå er det bestemt at kriteriene for prisen blir forandret og likelydende i alle land.

Saken fortsetter under annonsen