Jenter på fallende Volum

Publisert: 1. juli 2002 kl 13.47
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

«Et magasin som får deg til å gi alt og forvente mer», var mottoet til magasinet Volum. Med et opplag på 80.000 eksemplarer og 115 glossy sider om skjønnhet, bar nykomlingen navnet med rette. Bladet ble delt ut gratis gjennom Vita-kjeden, helsestudiokjeden Friskis&Svettis og en del andre steder der kvinner jakter på blankt hår, skinnende lepper og lite fett. Målet var selvsagt å friste hverdagskvinnene til å fylle handlekurven. Med på kjøpet fikk de Volum - gratis - selv om det står pris 39 kroner på cover.

- Målet vårt var å utgi et gratisblad med like mye verdi som dem til 39 kroner i kiosken, forteller utgiver og redaktør Cecilie Larvåg.

Nedgangstider i kosmetikk- og konsumbransjen gjorde imidlertid at kundene lukket sminkepungen.

- Dårlige tider har fått omsetningen av kosmetikk til å falle, spesielt for rimeligere kosmetikk som var vår målgruppe. Dermed er det ikke mulig å få annonsører nok til å skape lønnsomhet. Derfor ble det med en utgave foreløpig, som dessverre gikk med underskudd, forteller Larvåg.

Bladet ble delvis finansiert med såkalt promotion. Det vil si omtale av produkter på en tilsynelatende redaksjonell måte. Men Larvåg synes ikke det er snakk om kobling av reklame og redaksjonelt stoff.

- Sidene ble merket promotion. Dette er veldig vanlig i utenlandske magasiner, men foreløpig lite kjent her hjemme, selv om promotion ofte er mer virkningsfullt enn vanlige annonser som gjerne har lav troverdighet, sier Larvåg. Etter å ha jobbet døgnet rundt med Volum satser hun nå videre på et gratisblad for Cubus-kjeden.

- Vi har lagt Volum på is inntil tidene bedrer seg, sier Larvåg.

Saken fortsetter under annonsen