Ja til papirløse regninger

Publisert: 24. november 2004 kl 18.39
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

- Hver gang ny teknologi introduseres tar det litt tid før man ser de store bevegelsene i bruken av teknologien. Slik har det også vært for eFaktura, selv om det har gått relativt raskt for nordmenn å ta tjenesten i bruk. Hver uke kommer flere til, og hastigheten på nye avtaler øker stadig, forteller forretningsansvarlig for eFaktura, Marianne Arveng i BBS.

- Årsaken til at bedriftene velger eFaktura, er i hovedsak at de oppnår en forbedret og mer kostnadseffektiv kundedialog gjennom internett med nettbanken som kommunikasjonskanal. Bedriftene reduserer også sine kostnader knyttet til printing, pakking, forsendelse og etterbehandling av regninger, sier Arveng.

22 kommuner tilbyr sine innbyggere eFaktura. I løpet av andre kvartal 2004 signerte BBS 12 nye avtaler med kommuner. Eksempler på kommunale regninger som nå kan betales med eFaktura er SFO, barnehagen og kommunale avgifter.

Både offentlige virksomheter, kommuner og bedrifter har implementert systemer som gjør det mulig å sende ut eFaktura som supplement til de vanlige papirfakturaene.

Kraftbransjen er den bransjen i landet som i størst grad tilbyr dette til sine kunder. Andre områder der eFaktura har fått et godt fotfeste er telefoni, husleie, forsikring, oljeselskap, kredittkort, aviser og organisasjoner. Det gjennomføres kampanjer for eFaktura to ganger i året.

For tiden er det Oslo-folk som er ivrigst i å ta i bruk eFaktura. I Oslo er andelen eFakturabrukere i forhold til innbyggertallet 9,8 prosent.

Det er personer i aldersgruppen 30-39 år som er de ivrigste brukerne av eFaktura.

Saken fortsetter under annonsen