IT-vekst i billionklassen

Publisert: 3. september 2005 kl 19.26
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det globale IT-markedet vil omsette for over åtte billioner kroner årlig innen 2009. I Norge er det effektivisering som gjelder de nærmeste årene, viser nye undersøkelser fra analyseselskapet IDC. Økt etterspørsel etter IT-tjenester og maskinvare i bransjene helse, finans og bank og media, samt i offentlig sektor, vil sørge for at IT-markedet årlig øker med gjennomsnittlig 5,9 prosent de neste fire årene.

IDC har tidligere beregnet det norske IT-markedet til å være verdt omkring 40 milliarder kroner, med en vekst på fem prosent i 2004.

- Her til lands vil IT-utfordringen de nærmeste årene handle om å løse oppgaver mer effektivt, forteller Anders Lindgren, markedsdirektør i Steria.

Han sier at det er de bransjeledende bedriftene som fører an når det gjelder effektivitet, mens resten av bedriftene etter hvert følger etter.

I en undersøkelse som MMI har gjort for Steria sier seks av ti IT-sjefer at størrelsen på årets budsjetter er den samme som i fjor. To av ti forventer en økning i IT-budsjettet på mellom 10 og 24 prosent.

Saken fortsetter under annonsen