Iskaldt jubileum

Publisert: 9. juni 2005 kl 19.21
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Diplom-Is feirer 75 år i år og benytter anledningen til å lansere ni nye isvarianter. Men bestselgeren er Krone-Is, som har vært Norges mest solgte iskrem gjennom mange år. Isen ble lansert i 1953, og kostet da 75 øre, og ble solgt under navnet Diplomat. Navnet Krone-Is fikk den fordi den ble produsert av iskremfabrikken Slotts-Is i Tønsberg, som hadde en krone som logo.

Diplom-Is utnytter naturlig nok jubileet til å skape blest om bedriften. Bedriften har laget en egen jubileumslogo som går igjen på produkter og trykksaker. I samme anledning har bedriften komponert en multipack, som de har gitt navnet Favoritter. Den inneholder et utvalg av de mest populære iskremene, som Krone-Is, Sandwich og Lollipop.

I tillegg vil selskapet fylle året med kampanjer og forbrukervalg av årets iskrem, der de som stemmer er med i trekningen av premier til en verdi av over 200.000 kroner.

Starten på eventyret skjedde da Melkeforsyningen overtok vesle Tuft Meieri i Thv. Meyersgate på Grünerløkka på Oslos østkant i 1930. Meieriet hadde en liten avdeling for iskremfremstilling. Isen fikk etter overtakelsen varemerket Diplom-Is. I 1932 ble landets første ispinner produsert. I 1963 ble iskremavdelingen utskilt fra Fellesmeieriet og Diplom-Is A/L ble dannet. I 2002 ble TINE heleier av selskapet. Diplom-Is er nå Skandinavias største iskremprodusent med produksjon i flere land.

Saken fortsetter under annonsen