Internett størst

Publisert: 22. oktober 2004 kl 16.42
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Internett har passert fjernsynet i interesse, viser en ny undersøkelse. Nå vil TV-selskapene gi seerne nye tilbud som skal bringe folk tilbake til TV-skjermen.

46 prosent av befolkningen i den vestlige verden sier internett er førstevalget, mens 35 prosent sier det samme om TV. Det er konklusjonen i en fersk undersøkelse fra Online Publishers Association, en interesseorganisasjon tilknyttet de største amerikanske medieselskapene.

TV-bransjen har innsett at dersom den skal holde på seerne, må folk få de samme tilbudene som på internett - men med bedre kvalitet, sier administrerende direktør Toril Nag i Lyse Tele til Newswire.

Hennes selskap er for tiden i forhandlinger med flere norske og utenlandske tv-kanaler som vil levere såkalt «on demand»-programinnhold i tillegg til vanlige sendinger. "On demand", eller på kommando, vil si at TV-titteren selv kan velge når han eller hun vil se programmene.

Nag sier at hun merker stor pågang fra medieselskaper som har laget programmer for vanlig fjernsyn.

- Nå ønsker de å lage bredbånds-TV. Selskapene må tenke nytt for å møte folks endrede vaner, sier Nag. Lyse Tele har så langt 6000 Triple Play-kunder, og over 13 000 på venteliste.

Bredbånds-TV gir en mer aktiv TV-bruk. Seeren kan se TV-programmer i reprise når han eller hun ønsker det. Bransjen ser for seg muligheter for st¿rre bruk av aktive meningsmålinger, diskusjonsforum, interaktive spill, til og med muligheten til å påvirke handlingen i filmer og serier.

Saken fortsetter under annonsen

Mediebarometeret til Statistisk sentralbyrå viser at internett-brukeren i gjennomsnitt sitter 76 minutter foran PCen hver dag, mens tv-titteren bruker over dobbelt så mye tid i godstolen.