Mobil mot strømmen

Publisert: 29. september 2009 kl 12.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.05

- Vi er sterkest når vi treffer på kremkundene til Telenor og NetCom, sier Nadir Nalbant. Han mener de store selskapene er sårbare under finanskrisen, mens Nalbant har utnyttet mulighetene ved å tilpasse løsningene til kundene sine.

Bedriftsmarkedet.

Erfaringene fra tidligere etableringer i mobilbransjen har dannet grunnlaget for suksessen Hello nå opplever, med et overskudd på 60 millioner kroner i 2008, og en kraftig vekst. Midt i finanskrisen signerer bedriften kontrakter med kunder hver eneste dag. En analyse av markedet har muliggjort veksten, ifølge Nalbant.

- Hello satser utelukkende på bedriftsmarkedet. Fra dag én var planen å jobbe systematisk mot mindre bedrifter. Etter hvert har vi gradvis kunnet konsentrere oss om større kunder, sier Nalbant.

I dag ruller bestillingene inn fra store konsern. I tillegg tar Hello stadig større deler av anbudskaka, i konkurranse med Telenor og NetCom.

- Det er lettere for oss å skreddersy løsninger for bedrifter. Som leverandør uten eget nett kan vi plukke ut det beste for våre kunder, sier han. Nalbant forteller at Hello-kunder kan velge varianter fra både Telenor og Netcoms produkter. Pakken får de levert av Hello, ofte med tilleggsprodukter de store ikke selskapene ikke leverer.

Målet er klart: Hello skal bli det største mobilselskapet uten eget nett i det norske bedriftsmarkedet.

Saken fortsetter under annonsen

Mer bevisste.

Nadir Nalbant mener at det også er andre grunner til at Hello i dag når opp i konkurranse med de store mobil- og bredbåndsselskapene.

- I vanskelige tider blir bedriftene mer bevisste på hvilke løsninger de bestiller. I tillegg er pris og tilpasningsdyktighet svært viktig ettersom bedriftene er opptatt av kostnadskutt og å få best mulig produkter for pengene, sier han.

Ifølge Nalbant kan kundene, kutte opp til 40 prosent av mobilregningen ved å velge Hello. Finanskrisen har gitt Hello et ekstra løft.

- Nå er det lønnsomt å være i kostnadskuttbransjen, gliser Nalbant.

Solide eiere.

Med på laget har Nalbant fått bedrifter som DnB NOR ASA og Tafjord Kraft AS. Planen er at bunnlinjen skal femdobles i 2009. En styrket eierside betyr en økende satsing på nye produkter. Hello leverer også andre tjenester enn mobiltelefonløsninger.

Saken fortsetter under annonsen

- Vi leverer ip-telefoni for mobiltelefon, fasttelefon, nettjenester og nettliknende tjenester, sier Nalbant. Han sier at Hello prøver å være i forkant med nye produkter, men at de alltid skal testes grundig. Uprøvde produkter leveres ikke.

Mot.

Suksessen til Hello har ikke kommet av seg selv. Ifølge Nalbant har det vært avgjørende at bedriften har hatt mot til å utfordre og våge å satse i vanskelige tider.

- Vi bestemte oss for å ansette mange selgere, selv om utsiktene i markedet var mørke. En periode var det vanskelig å få tak i kvalifiserte medarbeidere, men etter at finanskrisen kom har det gått greit. Akkurat nå jobber vi med å få ansatt mellom 50 og 100 nye selgere, sier Nalbant.

Utfordringen under finanskrisen er todelt, ifølge Nalbant. På den ene siden vil kundene ha billigere tjenester. Dette betyr også at kundene bruker mindre penger.

- Akkurat dette har vi tjent på. Vi har muligheten til å levere billigere enn de store selskapene. Bedrifter trenger mobiltelefonløsninger uansett, og når de skjønner at de kan få det billigere og mer tilpasset sin virksomhet her, kommer de løpende, sier han.

Valgte riktig.

Saken fortsetter under annonsen

Da Nalbant startet forarbeidet til Hello sammen med Tor Kristoffersen i 2006, valgte han Microsoft som mobilplattform. Han ble møtt med latter av konkurrentene.

- Vi så for oss en utvikling der Microsoft ville komme tyngre inn i mobilmarkedet. Vi fikk rett. Et halvt år senere kom det rapporter om at stadig flere bedrifter gikk over til Windows' Mobile-plattform. I dag er denne plattformen viktig, siden den kommuniserer så godt med pc, sier Nalbant.

Nadir Nalbant mener at utviklingen av mobilløsninger vil preges av at produktene blir likere.

- Det kommer til å bli færre synlige forskjeller. Brukergrensesnittet vil bli det samme, slik vi ser med datamaskinene, sier han.

Utvider.

Suksessen til Hello vil føre til en vekst i antall kontorer, ifølge Nalbant. I dag har bedriften kontorer i Oslo, Asker og Ålesund. Nye avdelinger i Bergen og Trondheim planlegges.

- Etter hvert skal vi ha kontorer i alle større byer i Norge, sier Nalbant.

Saken fortsetter under annonsen

Til tross for vekst i antall ansatte, har ikke Nalbant hatt problemer med turnover, heller ikke på kundeservice.

- Siden oppstarten er det kun én person som har sluttet, sier han. Nalbant tror bedriftens verdisyn i forhold til kundeservice har mye med dette å gjøre.

- Når vi jobber med å sy sammen pakker til bedrifter, har vi mulighet til å gi kunden en VIP-følelse. Dessuten er det lettere å gi god kundeservice til bedriftsmarkedet dersom du leverer riktige løsninger, og med god kvalitet, legger han til.