Hydros førstekvinne

Publisert: 22. juli 2002 kl 15.37
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00


Det skulle ta nesten 100 år før industrilokomotivet Norsk Hydro tok opp en kvinne som medlem av selskapets toppledelse.

Juristen Alexandra Bech (36) ble historisk da hun 15. januar ble forfremmet til konserndirektør og medlem av Hydros konsernledelse. Vi kan nærmest fornemme at det berømte glasstaket «singler».

Valget av Alexandra Bech som Hydros førstekvinne kommer neppe som noen stor overraskelse for flittige lesere av Økonomisk Rapport. I fjor høst (Økonomisk Rapport nr. 18/2001) presenterte vi 25 unge og lovende profiler, som hadde potensial i seg til å kunne forandre AS Norge.

En av våre 25 unge og lovende heter nettopp Alexandra Bech, som 1. juli år 2000 startet sitt virke som personaldirektør i Norsk Hydro med uttalt målsetning om å «freshe opp» selskapets profil.

Alexandra Bech må ha «levert varene», både til forrige generaldirektør Egil Myklebust og etterfølgeren Eivind Reiten.

Hydros førstekvinne skal som konserndirektør fortsatt ha ansvaret for kompetanse og organisasjon. Men i tillegg får Bech ansvar for å følge opp Hydros arbeid med helse,- miljø og sikkerhet, samfunnsansvar, informasjonssystemer, konsernets anskaffelsesstab og administrasjon av konsernsenteret.

I løpet av fjoråret kunne Norsk Hydro for første gang velge et styre med like mange kvinner som menn blant de aksjonærvalgte styremedlemmene.

Saken fortsetter under annonsen