Hvor dypt?

Publisert: 3. juli 2002 kl 10.40
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det mangler heller ikke nå på spådommer om hva som vil skje med aksjekursene på verdens børser. Friskest er som vanlig spekulant og VIF-eier Øystein Stray Spetalen. Det er intet mindre enn den verste økonomiske tilbakegangen siden 2. verdenskrig vi har begynt på, sier han til Aftenposten.

Godt for oss andre da, at Statistisk sentralbyrå mener vi har det verste bak oss, enten vi lever i USA, UK eller Norge. Det samme mener for øvrig DnB Investor. Og selvfølgelig den evige optimist, Orklas Jan Petter Sissener. Han ser totalindeksen opp til 1350 poeng i løpet av de snaue fire månedene som gjenstår av året.

Skal det skje, må pengefolket begynne å røre alvorlig på seg igjen. Litt statistikk fra USA viser hvor inntørket det hele er - og hvilken uendelig rekke av dårlige nyheter vi møter. Meglerhuset Morgan Stanley Dean Witter har regnet ut at netto fusjons- og oppkjøpsmilliarder som strømmet inn i USA, har sunket fra 82 milliarder dollar i juli 2000 til fire milliarder i juli i år. Snakk om bråbrems!

Saken fortsetter under annonsen