Hvitvinsperle fra Røsjø-vingård

Publisert: 2. juni 2004 kl 19.09
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Hvitviner fra Gasocgne har slått an blant nordmenn og har ligget på salgstoppen de siste somrene. For de som liker hvitviner fra området, finnes det flere godbiter i bestillingsutvalget. Baron de Lisse er en av hvitvinsperlene i 80-kronersklassen.

Stjernekokk og innehaver av gourmetrestauranten Feinschmecker, Lars Erik Underthun, har funnet en hvitvin fra Gascogne som han karakteriserer som en av sommerens beste kjøp til rundt 80 kroner. Baron de Lisse er tørr, fruktig og lett å drikke. Underthun oppdaget vinen nesten ved en tilfeldighet.

Vi gjennomførte en vintest for å styrke utvalget av hvitviner til aperitiffer og enkle retter. Hos oss var det ingen tvil. Vi smakte mye. Baron de Lisse var uten tvil vinen som falt best i smak og den var også det beste kjøpet, forteller Underthun.

Baron de Lisse produseres på vingården Château de Lisse som er eiet av den norske finansmannen Endre Røsjø. Røsjø eier rundt ti prosent av aksjene i P4 og er majoritetseier investeringsselskapet Centennial. Det er med stolthet han kaller seg selv bonde og vinprodusent, men den daglige vinproduksjonen har han selv overlatt til lokale eksperter.

Saken fortsetter under annonsen