Hvis velferd er viktigst...

Publisert: 22. juli 2002 kl 10.20
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Så har Kjell Inge Røkke også bekjent sin partitilhørighet. Og vi skjønner mannen godt, vi. Han må jo stå i en umenneskelig takknemlighetsgjeld til Arbeiderpartiet og LO.

Uten den ubetingede støtten fra Ap og LO kunne Røkke umulig ha klart å tilrive seg den overfylte pengekassen i Aker midt på høylys dag. Og uten Akers penger hadde det ikke blitt mange yachter, fly, hytteslott, luksusbiler og helikoptre - for ikke å snakke om rådyre, svenske kystskippersertifikater.

Men det er nå en gang slik; hvis velferd er viktigst må det penger til. Samt varm støtte fra næringsminister Grete Knudsen. For Arbeiderpartiet liker ikke kapitalister. De liker bare STORE kapitalister - skikkelig store. Jo større jo bedre. Se på den norske rederstanden som med Arbeiderpartiets hjelp har sopt til seg tosifrede milliardbeløp i subsidier (se s. 30).

Dersom man var skikkelig vrang kunne man tolket Arbeiderpartiets valgslagord i retning av at det dreide seg om vår alles velferd. Men bevares; de STORE kapitalistene må jo også ha litt velferd.

Saken fortsetter under annonsen