Høy Oslo-ledighet

Publisert: 13. mai 2005 kl 20.51
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Bare Finnmark har høyere arbeidsledighet enn Oslo. 5,7 prosent av arbeidsstyrken i Finnmark er uten arbeid, ifølge de ferskeste tallene fra Aetat. Ledigheten i Oslo er 4,7 prosent. På andre siden av skalaen finner vi Akershus og Oppland. Ledigheten er i begge fylker nede på 2,7 prosent.

Ledigheten har avtatt mest i Møre og Romsdal, Vestfold og Sogn og Fjordane de siste månedene. Ved utgangen av april var det registrert 84.800 helt arbeidsledige. Det utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten sank i april.

- Arbeidsledigheten avtar mest blant ingeniører, ansatte i industrien og blant lærere, sier analysedirektør Stein Langeland.

Det er særlig den positive utviklingen i industrien som reduserer ledigheten. Også blant arbeidssøkere med høyere teknisk utdanning og innen IKT-relaterte yrker har ledigheten gått ned. Apriltallene viser en tydelig nedgang i arbeidsledige lærere. Sammenlignet med foregående måneder, er dette en ny trend i ledighetsutviklingen.

Arbeidsledigheten innen bygg og anlegg har sunket jevnt i løpet av det siste halvannet året. De siste månedene har denne utviklingen flatet ut. I handelsnæringen steg ledigheten i april. Ledigheten fortsetter å gå ned blant menn, mens nedgangen har vært mindre tydelig blant kvinner. I april var det kvinner under 24 år som opplevde den største økningen i arbeidsledigheten.

Saken fortsetter under annonsen