Hotellrekord

Publisert: 25. juni 2002 kl 11.07
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ikke alt er like trist og leit i hotellbransjen etter terrordagen 11. september. Det viser seg at september ble rekordmåned for hotellene i Tromsø. Ishavsbyens overnattingssteder hadde 32.600 gjestedøgn denne måneden. Årsfasit etter september er en pluss på fem prosent.

Også American Express kan slå i bordet med tall som forteller oss at det ikke er full krise i hotellbransjen. Faktum er at prisene på norske hoteller i mellomklassen økte med 3,5 prosent i tredje kvartal. Det var litt annerledes på førsteklassehotellene. De reduserte prisen med 1,8 prosent. American Express Corporate Travel Index viser at hotellprisene har vært stabile i Europa i tredje kvartal. Svenskene hadde det verst. De måtte finne seg i en nedgang på henholdsvis 15,4 og 8,2 prosent på lavpris- og førsteklassehotellene. Generelt har prisene på europeiske hotell økt med mellom 2,1 og 6,9 prosent.

Likevel tror administrerende direktør Trond Asmyr i American Express/Nyman & Schultz Norge at dagens situasjon kan påskynde europeiske hotellsammenslåinger.

Hvor er krisen? spør vi.

Saken fortsetter under annonsen