Hotel Cæsar - Fra såpe til virkelighet?

Publisert: 24. juli 2002 kl 10.16
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Adm. direktør Per-Håvard Lindqvist i Linstow er ikke fremmed for tanken om å gå sammen med Kåre Valebrokk om å løfte «Hotel Cæsar» ut fra en fiktiv såpeverden, og bygge et ordentlig hotell Cæsar midt i Ibsen-kvartalet, der den populære TV 2-såpen låner fasadebildene fra.

- Hvis vi skulle finne på å lage hotell i Ibsenkvartalet, så håper jeg vi kan få kjøpt Hotel Cæsar-navnet av TV 2, eller gå sammen om å bygge det som et joint venture. Det hadde vært et glitrende sted å legge et virkelig hotell. På et tidlig tidspunkt hadde vi faktisk tegnet inn et hotell i prosjektet, som vi etter planen skulle gjøre sammen med Hilton-kjeden. Det ble det ikke noe av, sier Lindqvist, som er toppsjef i selskapet som eier Ibsen-kvartalet.

Lindqvist visste knapt hva han sa ja til da han lot produsenten av TV 2s såpeseriesuksess Hotel Cæsar filme eksteriør- og fasadebilder fra det såkalte Ibsen-kvartalet.

Linstow-sjefen er selvfølgelig ikke fast gjest på TV 2s «Hotel Cæsar», som holder sommerstengt. Bortsett fra bestemødre er det ingen som «står frem» og innrømmer at de følger med på serien. Men han har sett nok Hotel Cæsar til å vite at Linstow blir kreditert for «utlån» av lokalene på rulleteksten. Lindqvist synes også det er ganske fornøyelig at det stadig kommer folk innom Ibsenkvartalets spisested Gabler eller til optikeren(!), og lurer på hvor hotellet ligger. Linstows årsrapport for år 2000 omtaler også Ibsen-kvartalets «hovedrolle» i Hotel Cæsar.

Saken fortsetter under annonsen