Hodejegeren hopper av

Publisert: 3. september 2002 kl 13.50
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det går mot en skjebneuke for hodejegerne ved Heidrick & Struggles norgeskontor.

I forrige uke leverte toppsjefen, den høyt profilerte headhunteren Steinar A. Hopland inn sin oppsigelse.

Han slutter i Heidrick & Struggles, og gir avkall på en årslønn på vel 3,3 millioner kroner for å bli fagsjef i Oslo kommune. Der vil han jobbe med både lederutvelgelse, lederutvikling og omstilling.

Hopland bekrefter overfor Økonomisk Rapport at han har takket ja til en stilling i Oslo kommune, som med sine 40.000 ansatte er en av Norges største bedrifter.

Steinar A. Hopland ble i sin tid headhuntet til Heidrick & Struggles for å bygge opp et eget kontor med base i Oslo. I løpet av bare fire år gikk han fra 0 til 30,6 mill. kroner i omsetning. Veksttakten skulle fortsette inn i 2001, og budsjettmålet lå på 37-38 mill. kroner.

Slik skulle det ikke gå. Fjoråret ble gjort opp med en omsetning på 21,7 mill. kroner, og et minusresultat etter skatt. Og situasjonen har ikke bedret seg inn i 2002.

Nå er ikke Heidrick & Struggles det eneste hodejegerfirmaet som sliter.

Saken fortsetter under annonsen

Men selskapets norgeskontor har slitt med mer enn sviktende økonomi de siste par årene. I fjor kunne Økonomisk Rapport dokumentere en turnover i selskapet på mer enn 80 prosent på halvannet år, som må være bortimot norgesrekord.

Heidrick & Struggles amerikanske eiere er ikke fornøyd med status quo i sin norske operasjon, og har ikke utpekt Hoplands etterfølger. Det er ikke sikkert det blir noen. Det kan bli aktuelt å legge ned helt Oslo-kontoret.

- Vi er midt i en prosess, og har en dialog med de ansatte, sier svenske Bengt Lejsved, som er styreleder i Heidrick & Struggles AS.

- Er det aktuelt å legge ned i Norge?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier en ordknapp Lejsved.