Hodejegere til skifteretten

Publisert: 22. juli 2002 kl 16.03
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Hodejegerne har lenge hatt det altfor godt. Det har resultert i at flere titall nye firmaer har skutt opp som paddehatter.

Men så lenge dot-com-bølgen rullet, var det mer enn nok å gjøre for alle som løp rundt i landskapet og kalte seg headhunter.

Etterspørselen etter hodejegernes tjenester falt markant gjennom fjorårets siste kvartal, og det var nok av dem som fikk trøbbel med å nå budsjettene sine.

Neste uke bærer det til skifteretten for hodejegerfirmaet JB International Norge AS. Selskapet skal tvangsoppløses.

Selskapet ble i sin tid startet opp av dansken Oluf C. Jacobsen (bildet), som en gang med rette kunne kalle seg nummer 1. i Skandinavia. Jacobsen titulerer seg fortsatt som nummer 1, men i realiteten er han i ferd med å gå over ende.

Oluf C. Jacobsen gjorde det rimelig bra også i det norske markedet gjennom hele 1980-tallet, og inn på 1990-tallet. Men så gikk det trådt for JB International i Norge.

Et forsøk på å relansere firmaet på vårparten i 1998 gjennom nye norske partnere, var ikke spesielt fruktbart. Selskapet klarte så vidt å runde 2 mill. i omsetning det året, altfor dårlig til å holde liv i to partnere, researchere pluss eneveldige Jacobsen. Året etter, 1999, ble enda magrere, og endte med stygge minustall. Det var også det siste året Oluf C. Jacobsens norske datterselskap klarte å sende inn regnskapene til Brønnøysundregistrene.

Saken fortsetter under annonsen

Og neste uke er det salmesang for JB International Norge. Vi må bare konstatere at Erik Solér hadde god timing da han i fjor solgte ut sitt hodejeger- og rekrutteringsselskap for en uforskammet god pris.