Hiv o’hoi på Sørlandet

Publisert: 18. april 2005 kl 14.12
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Turistnæringen og bedrifter på Sørlandet satser på 20 millioner kroner for å vinne konkurransen om sommerturistene. Det er den største markedskampanjen innen reiseliv i Norge noensinne, hevdet prosjektleder Trond M. Backer da han nylig presenterte planene for pressen. Gjennom massiv markedsføring på TV og i nesten en million trykksaker i postkassene går landsdelen sammen om å lokke med en ekstra grunn til å legge ferien til Sørlandet: Skattejakt på “gullmynter" som i de tre sommermånedene kan finnes i 109 skattekister plassert overalt på Sørlandet.

- Vi skal ha ut to budskap. Til norske barnefamilier sier vi: Kom til Sørlandet i sommer. Til de som bor her sier vi: Ikke reis bort, bli hjemme og dra på skattejakt, sier Backer.

Skattejakten på Sørlandet bygger videre på fjorårets kampanje, da Dyreparken i Kristiansand tok initiativ til en felles reiselivskampanje med Kaptein Sabeltann som frontfigur. Resultatet ble et langt bedre år for reiselivsbedriftene på Sørlandet enn i landet ellers. I år blir kampanjen nesten dobbelt så stor, takket være oppslutning fra 70 bedrifter. De mest kjente merkenavnene på Sørlandet knytter seg tett til Skattejakten som hovedpartnere: Dyreparken, Hennig-Olsen Is, SPIS/Ringøen, Sparebanken Sør, Fædrelandsvennen og LOS bidrar med både finansiering og aktiviteter.

Selve markedskampanjen, som også støttes av de to fylkeskommunene, har et budsjett på 12 millioner kroner. Medregnet blant annet 40 arrangementer gjennom sommeren, er den totale satsingen anslått til 20 millioner kroner.

Saken fortsetter under annonsen