Hevnen er søt

Publisert: 24. mars 2005 kl 17.55
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Åtte år etter at hun ble sparket fra toppjobben i det globale investeringsselskapet Morgan Grenfell, kan det ende med at Nicola Horlick kjøper opp hele butikken.

Horlick, fembarnsmor, og en av superkvinnene i Londons finansverden, ble i 1997 sparket fra Morgan Grenfell (nå bare kalt Dentsche), bare dager etter at hun var blitt forfremmet til administrerende direktør for selskapet. Hun ble anklaget for å ha vært i samtaler med konkurrenten ABN Amro, og for å planlegge å ta med seg flere ansatte over til rivalen.

Horlick sa opp, men ga seg ikke så lett. Hun dro med seg en bråte journalister til Frankfurt for å konfrontere toppledelsen i Dentsche Bank, eieren av investeringsselskapet.

Hun hevdet sin uskyld, og ba om å få fortsette å jobbe med teamet sitt, og styre fondene på til sammen 200 milliarder kroner. Det fikk hun ikke.

I stedet startet Horlick en britisk avdeling av den franske banken Société Générales investeringsselskap, Société Générale Asset Management. Innen to og et halvt år hadde hun bygget opp en portefølje på 60 milliarder kroner.

For ett år siden startet hun sitt eget investeringsselskap, Bramdean. Det er gjennom dette selskapet hun har uttrykt interesse for å kjøpe opp sin gamle arbeidsgiver.

Saken fortsetter under annonsen