Herøya - ingen krise

Publisert: 14. juni 2002 kl 14.01
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nedleggelsen av Hydro Aluminium på Herøya i februar da 450 arbeidsplasser forsvant ser ikke ut til å bli den katastrofen som ble spådd. Nye aktører er på full fart inn, og flere hundre nye arbeidsplasser er allerede etablert. Flere kommer.

Både tillitsvalgte og ledelsen er i dag enige om at Herøya unngikk en katastrofe da «Magnesiumen» forsvant. Ingen av de 450 ble sagt opp, noen tok sluttpakker eller ble førtidspensjonert, resten har fått jobber i eller utenfor Hydro.

- Nå er det viktig å utvikle annen virksomhet enn magnesiumproduksjon, sier tillitsvalgt for Norske Sivilingeniørers Forening i Porsgrunn, Oddbjørn Haugerød til bladet Profil.

Hydro Magnesium Alloys har etablert 60 arbeidsplasser i ny produksjon av magnesiumlegeringer, selskapet ScanWafers har bygget en ny fabrikk med 90 arbeidsplasser for produksjon av elementer til solcellepaneler, det svenske kalk- og dolomittselskapet Svenske Mineral har startet ny drift i magnesiumfabrikken med 20 arbeidsplasser, Hydro Business Partner har etablert drift med 150 arbeidsplasser.

Hydro Porsgrunn Industripark har plass til mellom 4000 og 5000 arbeidsplasser, og ordfører Elisabet Nilsen mener det har gått over all forventning.

Saken fortsetter under annonsen