Hemmelig restaurantkonge med utsikt

Publisert: 1. juli 2002 kl 11.23
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Restaurantkongen Constantino Lemme er ikke norsk statsborger, ikke ført opp i folkeregisteret og har ingen formell adresse i Norge. Like fullt har han operert i landet i en årrekke, som vi beskriver i denne utgaven av Økonomisk Rapport (s. 38). Hvor bor han så? Norske myndigheter har bare adressen c/o adv. T. Mår, med postboksadresse Vika, Oslo.

Et selskap der Constantino Lemme står som styreformann, Dagaliveien 40, står imidlertid også som eier av den fasjonable eiendommen Dagaliveien 40 i Holmenkollåsen i Oslo. Selskapet eies av det sveitsiske selskapet Kingy SA. Lemme har uttalt at han har en eierprosent i dette selskapet og at han har fullmakt til å representere det utad. Og i papirene om selskapet står Lemme plutselig oppført med adresse! Gjett hvilken; Dagaliveien 40. Så var det altså ikke så vanskelig likevel.

Vi legger til at eiendommen har heftelser på nær 17 millioner kroner, det foreligger en tinglyst kjøpekontrakt fra november 2001 der Mario Lemme kjøper eiendommen for 9,8 millioner kroner. Men fortsatt står selskapet Dagaliveien 40 som hjemmelshaver

Saken fortsetter under annonsen