Heldekket trikk

Publisert: 3. juni 2003 kl 14.59
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Mange som har benyttet seg av kollektivtilbudet i Oslo har nok fått med seg at det er enkelte busser eller trikker som har en litt annen «finish». De er heldekket av reklame for enten en film, en pizzarestaurant, for en shampo eller for undertøy. Gjerne litt fikst, slik at de inne i trikken tar del i reklamen. «Hun bruker hans undertøy», står det på en pil, og inne i trikken sitter hun og titter helt uskyldig ut på den som står og ser på.

Og dette bringer inn gode penger inn til Oslo Sporveier.

- Vi henter inn rundt 20 millioner kroner i året på dette, sier plandirektør Tore Koss i Oslo Sporveier.

Dette bekreftes av administrerende direktør i JCDecaux, Øyvind Markussen.

- I løpet av de to årene vi har hatt dette oppdraget for Oslo Sporveier har det generert omtrent 20 millioner kroner årlig for dem. Dette er etter kostnader og våre provisjoner. Men nå ser det ut som vi er i ferd med å nå en omsetningsterskel som gjør det mulig for sporveien å hente inn større inntekter fra dette området, sier han. Men han påpeker at disse millionene ikke bare gjelder det de kaller heldekor. Dette gjelder også reklame på stasjonsområdene, og på boards over hele byen. Når det gjelder reklame på kjøretøy tror han man ikke kan forvente at hvert eneste kjøretøy skal generere reklameinntekter, men at de ser en vekst. Det ser de på hele området utendørsreklame.

- Det ser ut som om området er i vekst, og vi ser nå at det er en økt etterspørsel etter denne reklameformen. Og i et trangt reklamemarked har utendørsreklame gjort det bra og er meget godt rustet når det igjen snur, sier Markussen.

Spesifikt tilbake til den heldekkede trikken.

Saken fortsetter under annonsen

For leie av trikk i tre måneder, og for montasje av folien koster det 170.000 kroner. Og selve produksjonen av folien koster i området 70. - 75.000 kroner, forteller Markussen.