Hårfint nettsalg

Publisert: 17. februar 2005 kl 15.58
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Med frisørsalonger på hvert hjørne er det blitt vanskeligere for frisørene å gjøre god forretning. For å få inn mer penger i kassa satser mange salonger på produktsalg ved siden av. Det gjelder å dytte på kundene flest mulig dyre sjampoer og hårsprayer ved siden av hårklippen. 300 kroner for en boks med hårvoks er ikke uvanlig. Det er dyrt å være kul på håret.

Dessverre for frisørnæringen har stadig flere hårfetisjister oppdaget utenlandske nettsider der de kan kjøpe akkurat de samme produktene til en brøkdel av prisen. Fagbladet Frisør gjorde en pristest på websiden lookfantastic.com og fant at en Redkensjampo koster 136 kroner (inklusive frakt på 48 kroner), mot 225 kroner i en frisørsalong i Norge. Jo større kvanta man kjøper, jo mer er det å spare, selv når man medregner fraktkostnader.

Den eneste bremseklossen er tollgrensen på 200 kroner. Og det diskuteres om ikke dette beløpet bør heves. Tollgrensen har stått uforandret siden 1975. Omregnet til dagens priser, skulle beløpet vært 850 kroner. Posten selv foreslår en grense på 1000 kroner.

Saken fortsetter under annonsen