Happening skal selge Polo

Publisert: 22. juli 2002 kl 14.54
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

2000 mennesker fra blant annet Hjemmet Mortensen, Aller-Gruppen, Color Line og andre forretningsforbindelser var invitert til Rockefeller Music Hall i Oslo sist lørdag. De ble møtt av flammeslukere som spydde ild over de nye bilene som sto parkert utenfor lokalet. Gjestene fikk en gratis drikkebong hver, velkomstte, kastemerke i panna og en konsert med blant annet Norges mestselgende artist for tiden, Morten Abel, og Bertine Zetlitz gratis (ikke overraskende kjører begge artistene en bil fra Volkswagen). Og 450 forhandlere, selgere og servicesjefer fra landets 84 forhandlere hadde først tilbrakt hele dagen i et lukket arrangement samme sted.

- Disse 450 personene fikk presentert bilen og spiste middag på Rockefeller, sier informasjonssjef i Møller, Arne Lorvik. Og på Youngstorget i Oslo sto 100 eksemplarer av den nye bilen klare til prøvekjøring. Med politiets hjelp, kjørte forhandlerne i kortesje opp Karl Johan tidligere på dagen.

Det er sannsynlig at Møller har brukt flere millioner kroner på dette arrangementet.

- Hva har denne moroa egentlig kostet?

- Jeg kjenner ikke regningen, men vi mener at dette er en kostnadseffektiv og lønnsom måte å lansere en ny bil på. Det hadde ikke blitt noe billigere dersom hver eneste forhandler skulle ha laget sitt eget arrangement på hjemstedet, sier Lorvik.

Den nye Poloen koster ca. 163.000. Nykommeren skal konkurrere med blant annet Toyota Yaris, og tar mål av seg å bli dominerende i dette segmentet.

Saken fortsetter under annonsen