Blir gründere etter studiene
Statssekretær Annelene Svingen (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet (NHD) er fornøyd med utviklingen. Onsdag åpnet hun NM i studentbedrifter.
Undersøkelser viser at blant de som har deltatt i studentbedrifter starter dobbelt så mange sin egen virksomhet i forhold til resten av befolkningen. Tallet er enda høyere for de som har vært med på ungdomsbedrifter ved videregående skole.
- Dette viser at arbeidet med studentbedrifter faktisk fungerer, sier Svingen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
Skole og næringsliv
Ungt Entreprenørskap arrangerer NM i studentbedrifter. 18 bedrifter deltar, og to går videre til EM i Brussel senere i år.
NHD støtter NM og Ungt Entreprenørskap med en bevilgning på ti millioner kroner.
- Det gjør vi fordi vi tror dette arbeidet nytter, sier Svingen til nyhetsbyrået.
Departementet vil nå satse mer på samarbeidet mellom skole og næringsliv. Senere i år skal det presenteres en stortingsmelding om innovasjon der dette vektlegges.
- Vi må sikre fremtidig rekruttering til næringslivet og verdiskapingen i landet vårt. I stortingsmeldingen kommer vi til å adressere viktigheten av å koble studier og næringsliv enda tettere, sier Svingen til ANB.
Høy kvinneprosent
Tall fra Ungt Entreprenørskap viser at det blant studentene ikke er noen kvoteringsbehov: Den kvinnelige lederandelen i fjorårets studentbedrifter var høy. 54 prosent av de daglige lederne og 51 prosent av styrelederne var kvinner.
For å fastholde denne andelen jobbes det med sterkt fokus på kvinnelige gründere. Det skal legges fram en handlingsplan for kvinnelig entreprenørskap. Ulike kvinnetiltak i Innovasjon Norge er gjennomført, og det lanseres kvinneprosjekter innen reiselivsnæringen,