Gratulerer med dagen

Publisert: 21. august 2006 kl 22.28
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Lørdag 12. august fylte pc-en 25-år. Analysebyrået Gartner har sett på hvorfor den har blitt så gammel og hvordan fremtiden ser ut for dette verktøyet som har preget verden kraftig de siste 25 årene.

Svaret på hvorfor den personlige datamaskinen har gjort det så bra, er ifølge Gartner dens evne til å utvikle seg med kundenes behov. Samtidig har ikke konkurrenter klart å levere like mye som en pc. Det vil si at selv om mobiltelefoner og lignende er blitt mer avanserte, har de ennå ikke klart å utfyllle markedet for pc-en.

Gartner forventer at de neste årene vil bringe mange nye utfordringer for pc-en som vare, i form av nye konkurrerende produkter som enda mer avanserte telefoner. Den personlige datamaskinen vil etter hvert ikke klare å stille alle kravene kundene setter til den, men dens gode evne til å utvikle seg vil hjelpe den til å være en sterk konkurrent til de nye produktene.
Saken fortsetter under annonsen


1,6 milliarder pc-er har blitt solgt siden IBM lanserte den første pc-en for 25 år siden, ifølge Gartner. For øyeblikket er 870 millioner maskiner installert rundt om i verden. Pc-industrien har ifølge Gartner årlige inntekter på 200 milliarder dollar.