Gratis tapt og funnet-annonser

Publisert: 1. april 2005 kl 15.13
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Har du mistet noe, er det flere aktører som tilbyr gratis annonseplass på internett der du kan søke etter tapte gjenstander eller dyr. Terje Larsen fra Hjellestad utenfor Bergen startet opp hittegodskontoret.no på tampen av 2003.

- Bakgrunnen var at min datter hadde vært på Flesland og møtt popgruppen A1. Hun har tatt mange bilder av stjernene, men var så uheldig å miste kameraet sitt, forteller Larsen til Økonomisk Rapport.

Han syntes det var dumt at det ikke var noen steder på internett der han kunne etterlyse tapte gjenstander, og bestemte seg derfor for å starte opp sitt eget nettsted. Behovet er stort, ifølge Larsen er det bare i Oslo 18.000 til 20.000 gjenstander som forsvinner årlig.

Så langt har 225 forsvunne gjenstander blitt lagt ut på nettstedet som nylig passerte 100.000 besøkende. Hans beste historie så langt er en forsvunnet undulat i Bergen som ble gjenfunnet etter 11 måneder. Til vanlig jobber Larsen i Telenor, men drømmen er at han en gang skal få lønnsomhet i nettstedet.

Så langt har det bare vært utgifter. Oppbyggingen av nettstedet har kostet rundt 30.000 kroner. Inntektene har hittil vært på skarve 200 kroner og stammer fra såkalte affiliates. Det er annonser for andre hvor nettstedeieren får en liten sum penger hvis besøkende klikker seg inn på annonsen og kjøper produkter fra annonsøren.

I tillegg til hittegodskontoret.no er det flere andre som tilbyr gratis annonsering. Blant disse er glemt.no, savnet.no og taptellerfunnet.no.

Saken fortsetter under annonsen