Geelmuydens dødskamp

Publisert: 25. juli 2002 kl 10.53
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Ooohh, så godt det må føles!

Geelmuyden. Kiese Gruppen, som lenge har vært synonymt med «Geelmuydens krise» kan igjen melde om pluss i regnskapene, 1,8 mill kroner (før skatt) av en netto omsetning på 93 mill. kroner i år 2000 (netto omsetning=brutto omsetning minus varekjøp).

Ikke så rart han føler seg litt oppesen, storkjeftet Hans Geelmuyden, som de siste par årene har hatt mer enn nok med å stri med stygge minustall i regnskapsbøkene.

Men pluss i regnskapene har ikke gjort Hans Geelmuyden noe mindre hårsår overfor kritikk.

Økonomisk Rapport tillot seg å stille spørsmål ved arbeidsmetodene til Geelmuyden. Kiese (Økonomisk Rapport nr. 4/2001). I stedet for å diskutere sak, fant Geelmuyden i kjent stil frem storslegga, og kringkastet følgende: «Økonomisk Rapport....er en trussel mot sine omgivelser...I desperat kamp for å få flere lesere er det lett å ty til usannheter og grov journalistisk fordreining».

Og Geelmuyden forteller at bakgrunnen for vår desperasjon skal være at vi er i dødskamp, og sliter med både økonomi og opplag». Vi tviler ikke på at Hans Geelmuyden vet en del om dødskamp, etter selv å ha slitt med økonomien i Geelmuydens krise.

Derimot er vi ikke sikre på at Hans Geelmuyden vet så fryktelig mye om vår påstått desperate situasjon. Så langt har han ikke engang klart å underbygge sin påstand om at vi er et medium som har «lett for å ty til usannheter og grov journalistisk fordreining».

Saken fortsetter under annonsen

For oss høres Geelmuydens storslegge mer ut som en «standard drittpakke», som etter hvert er blitt et varemerke for Geelmuyden. Kieses utøvelse av PR-faget.