Gave med bismak

Publisert: 9. juni 2005 kl 19.00
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Sammen med boligmagasinet Ny Bolig og Hvidsten Eiendom hadde Radio 1 nylig en konkurranse hvor vinneren kunne vinne en 3-roms leilighet i Icon City Residence på Grønland i Oslo. De som ønsket å være med i konkurransen måtte sende en SMS til Radio 1 og fortelle når man lyttet på radiostasjonen. De som hørte sitt navn ropt opp på radiostasjonen måtte ringe Radio1 innen 45 minutter for å få en nøkkel til leiligheten. Fredag 27. mai var det finale hvor alle som hadde vunnet en nøkkel fikk muligheten til å prøve den i døra. Bare én nøkkel passet. Premien hadde en verdi på 414.000 kroner.

Icon City Residence er et borettslag, og leiligheten som vinneren vant har en fellesgjeld på 1.476.800 kroner. Borettslagets fellesgjeld er basert på flytende rente på 2,85 prosent. Lånets løpetid er på 35 år, hvorav de fem første er avdragsfrie. Det reklameres med at netto husleie for denne leiligheten vil være 3149 kroner. Men det er en sannhet med modifikasjoner. Vinneren kan vente seg en solid husleieøkning etter hvert som Norges Bank velger å sette opp renten. I tillegg er lånet avdragsfritt de første fem årene. Både stigende renter og betaling av avdrag vil gjøre at husleien skyter i været.

Vinneren av leiligheten hadde nylig fått avslag i banken på sin lånesøknad, så man kan trygt si at det var en fortjent vinner. Så gjenstår det bare å se om hun får råd til å beholde leiligheten når husleien øker betydelig, eller om hun velger å selge den. Eiendomsselskapet Hvidsten Eiendom er kanskje den største vinneren, med et vellykket PR-stunt.

Saken fortsetter under annonsen