Fy skam, SAS

Publisert: 25. juni 2002 kl 10.46
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Pengepulsredaksjonen slutter aldri å forundre seg over at bedrifter tror det lønner seg å gjøre livet surt for kunder. Denne gang er det SAS som erter på seg kunder ved hjelp av liten skrift i bonusordningen sin. En av våre lesere hadde planer om å ta med familien på en reise til sørligere breddegrader i vinter. Den ene ektefellen blir gullkunde i løpet av året. Den andre reiser ikke så ofte med fly, men har samlet seg en del bonuspoeng som om noen måneder går ut på grunn av foreldelse. Poengene holder til å finansiere den ene personens reise én vei. Tilbakereisen skulle finansieres med ektefellens poeng. Trodde de. (Ektefeller kan bruke hverandres poeng i ordningen).

- Sorry, sier SAS. En reise må fullfinansieres med poeng fra samme kunde.

- Ok, sier familien, som ikke var rådløs. Hele reisen er bare én vei. Så når vi kommer frem til bestemmelsesstedet er reisen gjort.

- Beklager, dere må ha tur/retur fra Oslo.

- OK. Vi har en sønn som tilslutter seg familien der nede. Han har lov å reise på sine foreldres bonuspoeng. Er det greit at han reiser én vei, til Oslo?

Nei, lød budskapet vår leser fikk fra sin flyforbindelse. Disse reglene kom like overraskende på ekteparet som snøstorm på grekere. Det er et mysterium for oss hva SAS tror de har å tjene på dette. Fy skam, SAS, nå som det snart er jul, og så erter du på deg kundene.

Saken fortsetter under annonsen