FunCom klar med Anarchy Online

Publisert: 24. juli 2002 kl 14.38
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Etter fem års utvikling, flere utsettelser og 120 millioner investerte kroner fra norske investorer er det norske spillselskapet Funcom endelig klare med onlinespillet Anarchy Online. Utsettelsene har vært til bekymring. Men spillet lanseres endelig i juni, og selskapet håper det skal bli det ultimate rollespillet på nettet. Det håper trolig også investorene, blant annet investeringsselskapet Teknoinvest som eies av Tarald Glastad og Tharald Brøvig, Selvaag-familien og Petter C. G. Sundt, som nå trolig får stor valuta for sine investeringer. For lykkes Funcom med sitt nye internettspill, kan det tjene titalls millioner i måneden.

Spillkonseptet i Anarchy Online er en science fiction verden 30.000 år frem i tid. Planeten kontrolleres av et militært regime som møter motstand fra lovløse rebeller.

- Dette er en verden som oppleves kun på skjermen foran deg. Det er en slags interaktiv lekestue hvor folk fra hele verden møtes og spiller ulike roller. Du kan selv bestemme din karakters utseende og egenskaper, og det sosiale samspillet mellom karakterene er svært viktig for hvordan spillet vil utvikle seg over tid. Spillerne kan kommunisere både via chat og ved å instruere karakterene til å gjøre ulike bevegelser og hilsener, forteller administrerende direktør André Backen i FunCom. (bildet)

FunCom-spillet vil naturligvis kreve internettoppkobling, og at spillerne betaler ca. 90 kroner i måneden for å være med og spille. Og du må ha god tålmodighet for spillet har ingen fastsatt slutt, og først etter fire år vil FunCom avgjøre hvilken side som går seirende ut av konflikten.

Saken fortsetter under annonsen