Full kontrolli Kværner

Publisert: 14. juni 2002 kl 13.44
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Generalforsamlingen i Kværner ASA skulle velge inn et nytt styremedlem for å erstatte Røkkes lojale våpendrager Helge Lund, som sa fra seg styrevervet etter at han ble ansatt som konsernsjef i selskapet.

Valgkomiteen, under ledelse av Ragnhild M. Wiborg i Odin-fondene, satte i gang arbeidet med å finne en kandidat som både hadde «industriell kompetanse, internasjonal erfaring og integritet, og som dessuten vil ivareta interessene til samtlige aksjonærer i Kværner».

Vi tviler ikke et øyeblikk på at valgkomiteen har lett både høyt og lavt, både i og utenfor Norges grenser. Vi tør nesten ikke tenke på hvor mange navn som har vært vurdert i rekrutteringsprosessen, kanskje er til og med hodejegere hyret inn for å være sikker på å skaffe den best tenkelige mann for jobben (Røkke-kontrollerte styrer foretrekker menn i styrene).

Til slutt falt valget på konsernsjef Bjørn Ivar Flatgård i Elopak, mannen som fra nå av skal være en garantist for at interessene til samtlige aksjonærer i Kværner ASA, små som store, blir ivaretatt på en skikkelig måte.

Samme Flatgård er også styremedlem i de Røkke-kontrollerte selskapene Aker RGI AS og Aker Maritime ASA.

Men det er sikkert et helt tilfeldig sammentreff...., og vi er selvfølgelig overbevist om at Wiborg og den øvrige valgkomité slett ikke har latt seg diktere av Kværners nye sterke mann til å kjøre frem Flatgård.

Saken fortsetter under annonsen