Full etter-forskning

Publisert: 3. september 2002 kl 13.44
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Politiet har satt i gang full etterforskning av Restauranthuset Enka i Oslo. Ifølge seksjonssjef Torgny Isene ved økonomiavsnittet til Oslo politidistrikt har saken fått høy prioritet.

Enka ble kjent etter at blant andre stortingspolitiker Jan Simonsen ble koblet til den skandaleombruste homserestauranten, der det florerte med historier om dop, sex og misbruk av mindreårige.

Det som aldri kom frem, var hvem som var økonomisk ansvarlig for driften, som først gikk så det suste, før stedet svært overraskende gikk dundrende konkurs. Da konkursen var et faktum, viste det seg at verken skatter eller avgifter til staten var betalt, husleien var forfalt og ølregningene kastet.

Alle som har hatt noe med driften å gjøre, hvisker om mannen som må ha stått bak, Ole Bjørn Finckenhagen, en av Norges mest notoriske konkursryttere. Det er foreløpig ikke tatt ut noen tiltale mot ham, men politijurister vil nå trolig endevende alle hans tidligere konkurser og virksomheter. De får nok å gjøre.

All etterforskning mot Finckenhagen har tidligere blitt henlagt. Nå virker det imidlertid som om politiet setter store ressurser inn for å komme til bunns i saken. Spørsmålet er i så fall om flere vil gå med ham.

Saken fortsetter under annonsen