Fremtidsforum

Publisert: 27. juni 2005 kl 17.20
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Johan Peter Paludan, direktør ved Institutt for Fremtidsforskning i København, og den norske forskeren og forfatteren Dag Andersen, inviterer norske toppledere til å få innsikt i fremtiden gjennom fremtidsforumet Future Branding. De sier at de vil samle nytenkende og modige norske ledere rundt et bord til dialog. I august samles de for første gang for sammen å se inn i fremtiden deg, selv skal være med på å skape. Deretter skal de flere ganger i løpet av det neste året samles for å diskutere mulige fremtidsscenarier for seg selv og sine organisasjoner. Målet er å gi de norske lederne en større mulighet til å positivt påvirke sin egen fremtid, ikke bare i sine egne selskaper og organisasjoner, men for samfunnet som helhet.

Forskerne mener at trendene går i retning av at merkebygging vil være like viktig, om ikke enda viktigere, i fremtiden, men spillereglene vil endre seg. Fremtidens sterke merker vil for eksempel bli skapt sammen med kundene.

Andersen har blant annet skrevet boken «Det 5. trinn» (2003). Det er brandingselskapet Flying Pigs Consulting som har brakt disse to personene sammen, og som står bak ideen om konseptet Future Branding. I tillegg til rundbordsdiskusjonene, vil deltakerne inviteres til foredrag og workshop. Deltakerne vil også få fremtidsrapporter som vil fortelle om trender fra relevante arenaer.

- De som er invitert er alle eiere eller forvaltere av det som i dag er store og ledende brands. De har alle et ansvar for å sikre og beskytte merkets verdier i fremtiden. Det vil være uansvarlig å stille seg likegyldig til dette, sier Line Lybo Uppard, daglig leder for Flying Pigs Consulting. - Vi har håndplukket ledere fra ulike organisasjoner som vi opplever er nytenkende, kreative og modige. De har evnen til å tenke utradisjonelt og de vil noe, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen