Frekkisen

Publisert: 31. juli 2002 kl 11.25
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Bonden hadde mange høner. Problemet var at hanen ikke var særlig aktiv og derfor ble det heller dårlig med egg. Bonden dro derfor på markedet og skaffet seg en ny hane, Torvald, som skulle være bra aktiv.
Han satte hanen ut i hønsehuset på kvelden, og neste morgen hadde hønene lagt masse egg. De hadde tydelig fått sitt, men samtidig hadde hanen også vært bortpå gårdskatta.
Bonden gikk bort til hanen og sa; Torvald, du må ta det litt med ro, hvis ikke vil du ende opp død slik som du holder på.
Samme kveld ble Torvald satt i hønsehuset på ny, og dagen etter var det igjen nok av egg, men også gårdskatta og sauen hadde fått sitt. Bonden bort til Torvald og sa; Torvald, du må ta det litt med ro, hvis ikke vil du ende opp død slik som du holder på.
Saken fortsetter under annonsen

Kvelden kom og Torvald ble igjen satt i hønsehuset. Dagen etter var det flust med egg, men denne gangen hadde også gårdskatta, sauen og grisen fått seg en omgang. Bonden bort til Torvald og sa; Torvald, du må ta det litt med ro, hvis ikke vil du ende opp død slik som du holder på.
Da kvelden kom ble Torvald satt i hønsehuset, og dagen etter var det igjen nok av egg, men også gårdskatta, sauen, grisen og kua hadde fått sitt. Men bonden fant ikke Torvald sovende som han pleide på morgenen. Han lette litt, og etter en stund fant han hanen liggende med bena ratt til værs.
Hanen så ut som om han var nær døden og det hadde allerede flokket seg ett par gribber rundt hanen som lå for døden.
Saken fortsetter under annonsen
Bonden gikk bort til hanen og sa; Torvald, hva var det jeg sa, du skulle ha tatt det litt med ro...
Da gløtter hanen så vidt med det ene øyet og hvisker; hysj, gribbene..