Fra hobby til suksess

Publisert: 4. juli 2002 kl 16.08
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Når operativsystemet Linux fyller 10 år er det med større suksess enn de fleste andre hobbyprosjekter kan drømme om. For det var sin nye hobby Linus Torvalds offentliggjorde 25. august 1991. I dag står hobbyen hans ifølge IDC for 27 prosent av nye operativsystemlisenser.

At Microsoft har erklært krig mot hobbyprosjektet sier også sitt. De har ifølge news.com sammenlignet Linux med både kreft og virus og karakterisert det som uamerikansk. De har også hevdet at det ikke går an å få til en reell økonomisk vekst basert på Linux.

IBM er neppe helt enig med Microsoft ettersom de har erklært Linux som et strategisk satsingsområde og brukt over ni milliarder kroner på utvikling og markedsføring av Linux-relaterte produkter. Ved siste årsskifte hadde de over 1.500 utviklere i sving med disse produktene. De tilbyr Linux på alle sine servere og er nå kanskje den største drivkraften bak videreutviklingen av Linux.

Og mens vi venter på utfallet av kampen kan vi glede oss over at Linux gir oss et valg og at konkurransen mellom Microsoft og Linux helt sikkert vil gi oss bedre programvare rimeligere også de neste 10 årene.

Saken fortsetter under annonsen