Fotobløff i DN

Publisert: 14. juni 2002 kl 13.36
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

I forrige uke serverte våre lakserosa kolleger i Dagens Næringsliv (DN) et oppslag om de engelske investorene Robert Keith & Thomas Fussell og deres norske leketøy, den børsnoterte jojo-aksjen Opticom ASA.

DN hevder at herrene Fussell & Keith gjennomførte generalforsamlingen i Opticom ASA på rekordtid. Det er for så vidt korrekt. DN hevder også at Opticoms generalforsamling gikk for «tomme tribuner», det hele illustrert med et «fotobevis», som viser nettopp det, tomme stolrader i Felix konferansesenter på Aker Brygge, med unntak for Fussel & Keith og deres kumpaner.

Det er sprøyt, og DN lyver både i tekst og bilde.

Muligens kan bildet ha vært tatt på generalforsamlingen til et annet Fussell & Keith-selskap, Fast Search & Transfer tidligere på dagen, men det skriver seg definitivt ikke fra Opticom-seansen.

Det må sies at i forhold til interesse og handel i Opticom-aksjer var det ikke fryktelig folksomt på selskapets generalforsamling. Men tomt var det ikke, heller ikke på de fremste benkeradene.

For ordens skyld, på Opticoms generalforsamling møtte 50 aksjonærer, som til sammen representerte vel 5,9 mill aksjer. Det utgjør 45,8 prosent av samtlige aksjer i selskapet. Verken mer eller mindre enn fremmøtet på en ganske alminnelig generalforsamling i norske børsnoterte selskaper.

Saken fortsetter under annonsen