Forventninger til ny katt

Publisert: 27. september 2005 kl 11.04
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Skottlands eldste fungerende whisky-destilleri skaffet et helt kattekalas sammen med den lokale dyrebeskyttelsen. Mot slutten var det ni særegne katter som kom igjennom nåløyet. Da det helt til slutt stod mellom kattene Dylan og Brooke, kunne ikke dommerne avgjøre konkurransen, og det endte med at begge kattene ble "ansatt".

Det blir ingen enkel jobb for Dylan og Brooke å følge i legendariske Towsers potespor. Hun hadde nemlig et gjennomsnitt på tre mus per dag i sitt 24 år lange liv. En bronseskulptur av Towser ved inngangen til destilleriet ble i ettertid reist i all ære. Men ettersom mus ikke er et like stort problem på destilleriet i dag, måtte arvtakerne også demonstrere andre kvaliteter. På grunn av økende turisme var det viktig at kattene var fotogene. I kåringen ble det lagt vekt på personlighet og at kattene var folkekjære ettersom det spirituelle hjemmet til anerkjente The Famous Grouse Whisky har 120.000 besøkende hvert år.

Carol McLaren, som er talsperson for destilleriet, sier at de til og med kontaktet kattepsykologer siden de visste at det ikke ville bli en lett jobb å finne en arvtager til Towser. Kattens utrolige ferdigheter skal visstnok være resultat av en liten dråpe whisky i melken hver kveld, men McLaren understreker at de ikke har noen vitenskapelige beviser på at whiskyen hjelper. Hun anbefaler det heller ikke for folk som har late katter som ikke fanger mus.

Saken fortsetter under annonsen