Fortell hvem du er

Publisert: 3. mai 2004 kl 09.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

3400 norske eksportbedrifter i 30 ulike bransjer er nå en del av nettverket til Nortrade, som igjen samarbeider med Oslo Handelskammer. Dette er stedet der bedriften din kan fortelle verden om seg selv og hva den har å by på. Hvis du er mer interessert i å importere enn å eksportere, kan du gå til samme sted. Utenlandske selskap har registrert seg her i hopetall for å fortelle hva de kan tilby av produkter. Dette er en mulighet for etablerte bedrifter, men også for deg som ikke er i «big business», men som har et brennende ønsker om å importere varer til Norge. Nortrade eies av Innovasjon Norge.

Gå inn på nettstedet www.nortrade.com og se hvordan opplegget ser ut. Her ser du hvordan brukere av nettstedet får norske eksportbedrifter presentert. Du kan søke på produkter ut fra den nye produktklassifiseringen (CPV-koder) og på bedrifter.

Administrerende direktør Henrik Ulven i Nortrade forteller at bedriftene kan velge mellom å være passivt registrert eller være medlem og bli fullt eksponert. Det første er gratis, det andre koster 7.500 kroner i året. Hvis du velger å bli medlem, vil du også få tilsendt data om potensielle kunder som gjennom nettverket er interessert i kontakt. Oversikten over interessenter blir «vasket» for å sile vekk useriøse kontakter, selv om en slik siling ikke er lett. Nettstedet har 45.000 besøkende per måned.

Ulven hevder at registeret til Nortrade er det eneste som har fullstendig oversikt over eksportbedriftenes datterselskap i utlandet.

Astri S. Platou i Oslo Handelskammer forteller at en «vasket» oversikt over hva som har kommet inn av forretningsforespørsler maile medlemmene av Nortrade-nettverket en gang i måneden. Hun tilføyer at Oslo Handelskammer har tilgang til et lukket nettverk mellom 12.000 handelskamre verden rundt. Dette ekstra nettverket kan du få tilgang til med handelskammeret som mellomledd.

Saken fortsetter under annonsen