Forsvinner spesialistene?

Publisert: 25. juli 2002 kl 14.34
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det kan virke som om NRK og Dagbladet har fått det samme rådet for å spare penger i en trengt situasjon. Kutt kostnader ved å slå sammen fagredaksjonene. I NRK er det knapt gjennomført en omorganisering før en ny er på trappene. Ikke før har ettervirkningene av den svært smertefulle sammenslåingen av radio og fjernsynets nyhetskanaler lagt seg, før det luftes forslag om at de tre fagredaksjonene, utenriks, politisk og økonomi skal slås sammen til ÉN.

Kronemessig sett ligger det opplagt innsparingsmuligheter i noen færre sjefer på lønningslista. Hvorvidt kvaliteten på stoffet kan opprettholdes er imidlertid langt mindre opplagt. Og hvem skal ble sjef over de tre? På økonomisiden er det ikke utlyst noen ny stilling etter avtroppende redaktør Atle Kigen. Dermed vil slaget trolig stå mellom utenriksredaktør Cathrine Løchstøer og politisk redaktør Bente Engesland - såfremt ikke forslaget blir stoppet av påtroppende sjeff, John G. Bernander (bildet).

I Dagbladet er et forslag om å slå sammen de tre redaksjonene foreløpig trukket tilbake og ligger nå hos nyhetsredaktør John Arne Markussen til videre utredning. Dagblad-journalistene har foreløpig stilt seg avventende til forslaget.

- Vi har stilt oss positive til en slankere organisasjon med færre ledere, og vi ser gjerne at fagredaksjonene rustes opp, sier klubbleder for journalistene, Lars Marius Valstad. Samtidig må spisskompetansen som de forskjellige fagmiljøene representerer forsvares, derfor er vi spente på hva som nå kommer til å bli lagt frem, sier han.

Saken fortsetter under annonsen