Fordi bunnlinja fortjener det

Publisert: 14. juni 2002 kl 13.44
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Deltakerne i årets Big Brother må nok ha blitt skuffet. I hvert fall om de hadde ventet seg eget tv-show, direktesendt bryllup eller en plass på Lompelandslaget. Serien har hatt et gjennomsnittlig seertall i underkant av 300.000 denne våren. Til sammenligning fulgte gjennomsnittlig 484 000 nordmenn Anette, Lars Joakim, Ramsy og Anne-Mona gjennom fjorårets sesong. Deltakerne fra forrige runde fikk status som rikskjendiser - årets bunkerboere vil i beste fall ende opp på reservebenken når SE&HØR skriver sin gjestelister.

Tross seerflukt og lavere glam-faktor, serien er fremdeles en økonomisk suksess opplyser Britt Ekensteen, informasjonskonsulent i TVNorge. Hun vil derfor ikke utelukke at nye deltakere kan bli sendt inn i bunkeren på Fornebu. Big Brother blir likevel ikke å se igjen med det første, til neste år er det Temptation Island (bildet) som skal tilfredsstille kikkeren i oss. Konseptet ble lansert i fjor høst - etter mye bruduljer, både i mediene og internt i TVNorge. Men som kjent; all PR er god PR! En gjennomsnittlig seerskare på 315.000 fulgte serien der unge par drar frivillig til en sydhavsøy for å bli fristet av muskuløse og brystfagre single. - Dette var en hyggelig overraskelse for oss, både produksjonsmessig og økonomisk, sier informasjonskonsulent Ingerid Medhus. Hun er ikke redd for at serien skal oppleve en tilsvarende nedtur som sin «Storebror». - Fallhøyden er så mye mindre her, sier Medhus.

TVNorge har altså ikke gitt opp reality-tv ennå, tross ekspertenes dystre spådommer om at denne typen underholdning snart har utspilt sin rolle. - Det handler om å videreutvikle konseptene som allerede eksisterer, mener Medhus.

- Bare slik kan man holde seertallene oppe. Vi får håpe TVNorge lykkes i sin videreutvikling - per i dag er virkelighetsdramaene kanalens viktigste flytevest i kampen mot de røde tallene.

Saken fortsetter under annonsen