Folk vil ha DM

Publisert: 29. juni 2004 kl 14.16
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

NORDMA hevder at en undersøkelse som MMI har foretatt for dem viser at halvparten av nordmenn ønsker å bli holdt orientert i form av direktemarkedsføring om tilleggsprodukter til varer og tjenester de har kjøpt. 54 prosent ønsker dette når det gjelder feriereiser og personbiler. Andelen for hvitevarer og brunevarer er henholdsvis 45 og 42 prosent. 28 sier ja til direktemarkedsføring av dagligvarer at de ønsker å bli holdt informert om tilleggsprodukter eller andre tilbud gjennom direktemarkedsføring.

- Undersøkelsen viser med all tydelighet at folk flest ikke er så negative til direktemarkedsføring som man har antatt. Vi ser et tydelig sprik der mange sier at de irriterer seg over å få brosjyrer i postkassen, men at de samtidig finner mye interessant og nyttig informasjon der, sier Øystein Svarød, daglig leder i NORDMA (Norsk Direkte Markedsføringsforening).

Han tilføyer at yngre forbrukere (under 25 år) er mest positive til å motta direkte markedsføring.

Hvor lenge forbrukerne ønsker å motta informasjon varierer fra produkt til produkt. 17 prosent av personbilkjøpere vil gjerne holdes orientert i over to år etter kjøpetidspunkt, mens 37 prosent ønsker tilbud og informasjon i opptil to år.

Saken fortsetter under annonsen