Flytterush i Frontline

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.43
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det er ikke bare skipsreder og milliardær John Fredriksen som nyter godt av de lite tyngende skatteforholdene på Kypros, der Fredriksen ifølge seg selv bor. Nå har også hans nestkommanderende, Tor Olav Trøim (bildet), valgt Kypros som sin hjemmeadresse.

John Fredriksen hadde - som mange vil huske - visse problemer med å få overbevist norske skattemyndigheter om at han virkelig bodde på den lille middelhavsøya Limassol på Kypros. Han hadde jo tross alt sin familie på Bygdøy, tankrederiet Frontline har kontorer på Aker Brygge, han har hytte på Tjøme og store interesser i Vålerenga Fotball, for å nevne noe.

Men han greide det, og nå altså også Frontline-direktør Tor Olav Trøim. Sandefjordgutt opprinnelig, klassekamerat og senere studiekamerat av Øystein Stray Spetalen. Ifølge telefonkatalogens siste utgave bosatt i Løwenskiolds gate på Frogner i Oslo. Med stort kontor på Aker Brygge sammen med resten av Frontline-ledelsen.

Neppe med akkurat samme størrelse på hus og hytter som sjef Fredriksen. Men inntil nylig med verv i styret i Vålerenga ASA.

Nå står han imidlertid ikke oppført som annet enn varamedlem til det samme styret. Inn er kommet en annen Fredriksen-mann, Erling Lind. Lind er også styreformann i Fredriksen-selskapet Bryggegata A/S. Så rart, tenkte Økonomisk Rapport-redaksjonen først. Men kanskje ikke likevel. For når man har skaffet seg Kypros-adresse, er det kanskje taktisk lurt å tone ned sine norske engasjementer noe. Ellers kunne kanskje noen tro at man fortsatt bodde i Norge.

Saken fortsetter under annonsen