Flytter etter jobb

Publisert: 14. juni 2002 kl 13.59
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Syv av ti norske arbeidstakere er villige til å bytte bosted for å få en ny, interessant jobb. Tre av ti er villig til å flytte til et annet kontinent, viser en undersøkelse gjennomført av rekrutteringsselskapet Monster.com.

Drømmen om en interessant jobb vekker reiselysten hos nordmenn. Mange ser det ikke som noe hinder at jobben krever flyttemelding. 1213 personer svarte på undersøkelsen. Av dem som svarte, er 21 prosent villige til å flytte til en annen by, mens en femdel strekker seg til et annet land.

- Overraskende nok kunne så mange som 28 prosent av de spurte tenke seg å bytte kontinent for å få den jobben de ønsket seg, sier markedssjef Eva Bredesen i Monster.com-selskapet Jobline.

Likevel ligger nordmenn langt etter andre europeere når det gjelder å flytte på seg. Over halvparten av sveitserne er mest interesserte i en jobb på et annet kontinent, etterfulgt av halvparten av spanjolene. I underkant av halvparten av franskmennene tar gjerne turen til en annen verdensdel. Storbritannia speilet den generelle trenden i Europa; to av fem av dem som svarte på undersøkelsen, ønsker å flytte til et annet kontinent. I Sør-Europa var interessen for å flytte på seg stor, uansett om det var til en annen by, et annet land eller kontinent. Dansker og nederlendere er minst interessert i å flytte på seg. Fire av ti nederlendere og tre av ti dansker vil helst bli boende der de bor.

Saken fortsetter under annonsen