Flytt til Hasvik

Publisert: 22. november 2005 kl 15.41
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Innbyggerne i Hasvik kommune på Sørøya i Finnmark får 2319 kroner hver i økt regionaltilskudd av den nye regjeringen. En kommune som Bergen får 621 kroner per snute. Dette er et ledd i den økte satsingen på norske regioner.

Hasvik er en av mange nordnorske kommuner i befolkningsmessig tilbakegang. Den teller 1049 innbyggere ( 1.1.05) og har vært i jevn tilbakegang lenge. Det er forventet ytterligere nedgang i åene fremover.

Hasvik kommune er fra før en av kommunene i tiltakssonen i Nord- Norge som får ekstra tiltaksmidler for å hindre videre fraflytting. For bedriftene betyr det at de slipper arbeidsgiveravgift, får fritak for el-avgift for industribedrifter og et ekstra tilskudd fra Innovasjon Norge vs resten av landet.

For den enkelte innbygger betyr det mulighet til å nedskrive studielån med inntil 25.000 kroner i året, lavere inntektsskatt, lavere toppskatt, mer barnetrygd, frtitak for el-avgift og bedre betingelser i Husbanken.

42 prosent av innbyggerne i Hasvik jobber i offentlig sektor. 10 prosent har høyere utdannelse, mens gjennomsnittet for landet som helhet er mer enn det dobbelte.

Saken fortsetter under annonsen