Fire av ti feilmerket

Publisert: 2. februar 2005 kl 15.05
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

I en test av vaskemaskiner og lyspærer NVE har fått gjennomført viser resultatene at seks av ti testede vaskemaskiner er feil merket med hensyn til én eller flere egenskaper som er oppgitt. To av maskinene tilhører en dårligere energiklasse enn det produsenten har oppgitt, mens for lyspærer var tre av åtte bedre enn oppgitt. NVE vil nå anmode produsentene om å merke sine produkter riktig, går det frem av en pressemelding fra NTB.

Miele, LG, Siemens og Bosch sine vaskemaskiner hadde korrekt merking i forhold til alle egenskapene som ble testet. Resultatene viste også at Indesit og Whirlpool tilhører en dårligere energiklasse enn oppgitt. UPO, Bauknecht, Indesit, Ariston, Whirlpool og Electrolux var også feilmerket på en eller flere av egenskapene som ble testet.

NVE fikk også testet energibruken til sparepærer fra IKEA, Osram, Tero og Philips samt vanlige 40 watts pærer fra Osram, Novaline, Tero, IKEA og Philips.

Resultatene viste at IKEA og Philips sparepærer, samt Novaline og Teros vanlig pærer er feilmerket med hensyn til energiklasse. De tre sistnevnte ble testet til å være bedre enn oppgitt på merkingen.

- På bakgrunn av testresultatene vil vi be produsentene av vaskemaskiner og lyspærer som er feilmerket om å rette opp merkingen i samsvar med kravene i forskriftene, sier seksjonssjef Birger Bergesen i NVE

I alt ti vaskemaskiner var valgt ut til testing.

Saken fortsetter under annonsen