Fett styre-honorar

Publisert: 17. juni 2002 kl 14.08
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Børsnoterte SensoNor ASA har sikret seg den profilerte industrimannen Jan T. Jørgensen som ny styreformann i selskapet, men fikk ham slett ikke gratis.

Jan T. Jørgensen var konsernsjef i Kongsberggruppen gjennom en årrekke før han i 1999 ble headhuntet til konserndirektørjobb i Kværner ASA. Under Kjell E. Almskogs regime ble Jørgensen satt inn i den strategisk viktige jobben som øverste ansvarlige for Kværners olje- og gassvirksomhet.

På tross av Kværners ublide skjebne, har Jørgensen fortsatt en betydelig markedsverdi i behold. Nylig ble han hentet inn som ny konserndirektør i Umoe-gruppen med ansvar for selskapets industrivirksomhet.

I tillegg ble altså samme Jan T. Jørgensen valgt som nye styreformann i SensoNor på selskapets generalforsamling. Generalforsamlingen vedtok å lønne sin nye styreformann med 200.000 (formannshonoraret ble satt opp fra et 2001-nivå på 170.000). Men det var ikke nok for en mann av Jørgensens kaliber. Generalforsamlingen vedtok samtidig å gi sin nye styreformann en særskilt ekstra godtgjørelse på 17.000 kroner i måneden, for «anslått ekstra arbeidsinnsats» frem til neste generalforsamling. Det skulle gi et samlet utkomme på 404.000 kroner for styrevervet, mer enn det dobbelte av det vedtatte styreformannshonorar.

Og det kan dryppe mer på Jan T. Jørgensen i SensoNor. Generalforsamlingen ga samtidig selskapets styre de nødvendige fullmakter til å etablere et insentivprogram, som også skal kunne omfatte opsjoner til selskapets styremedlemmer.

Ikke dårlig, Jan T. Jørgensen!

Saken fortsetter under annonsen