Fett sommerbeite

Publisert: 21. august 2002 kl 11.54
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Arnfinn Kirkenes, (bildet) som forlot stillingen som administrerende direktør i Avanse Forvaltning, begynner i ny stilling 20. september. Han vil ikke ut med hvor han skal begynne, bare at det ikke er i samme bransje som før. Dermed beholder han etterlønnsavtalen fra Avanse i tillegg til sin nye lønn.

Fondssparere i Avanse var rasende da de tidligere i sommer leste at administrerende direktør Arnfinn Kirkenes forlot stillingen med fire millioner kroner i fallskjerm, mens de selv tapte sparepengene sine på Avanse-fond.

Kirkenes har vært i Gjensidige Nor-systemet i 11 år, de siste seks årene som leder av Avanse Forvaltning. Spekulasjonene om at han sluttet på grunn av elendig avkastning i Avanse-fondene, florerte. Men Kirkenes avviser konsekvent at hans avgang hadde noe med de dårlige resultatene å gjøre. Han sluttet heller ikke fordi han var flau eller hadde dårlig samvittighet overfor kundene, påstår han.

- Selvsagt har utviklingen i fondsmarkedet gått inn på meg som på alle andre. Men bakgrunnen for at jeg sluttet skyldtes en lenge planlagt samordning av hele forvaltningen i Gjensidige Nor, sier han.

- Og så forlot du et synkende skip med fire millioners fallskjerm av fondsparernes penger?

- Jeg har ingen fallskjerm på fire millioner. Det jeg har er en to års etterlønnsavtale på gitte vilkår, underskrevet for mange år siden. Forutsetningen er at jeg ikke begynner i konkurrerende virksomhet. Og det gjør jeg ikke, sier Kirkenes bestemt.

Til orientering kan vi opplyse at Kirkenes hadde en årslønn på 1,3 millioner kroner i 2001, pluss firmabil og bonusordninger. En sommerlig fallskjerm på minst 2,6 millioner er da noe.

Saken fortsetter under annonsen