Fant grunntonen

Publisert: 22. juli 2002 kl 15.46
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Revisjons- og konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers går musikalske veier for å komme i kontakt med studentene. For i forrige uke fant selskapet bokstavlig talt tonen da de inviterte med seg 130 studenter fra BI og juridisk fakultet til operaforestillingen Madame Butterfly.

PricewaterhouseCoopers er hovedsponsor for Den Norske Opera, og ville ifølge human relation/recruitment-manager Kristina Amundsen benytte anledningen til også å berike studentenes kulturliv. Tidligere har selskapet gitt bort operabilletter til klientene. Nå ønsker de å skape en ny profil overfor potensielle ansatte.

- I november sto vi på stand på BI. Vi håpet at kanskje 20-25 studenter var interessert i en operakveld. Interessen var enorm. I løpet av to timer meldte 270 studenter seg på. Da måtte vi pakke sammen standen, sier Amundsen. Hun understreker at selskapet ikke snakket om rekruttering eller om seg selv på operakvelden som startet med buss fra BI til PricewaterhouseCoopers lokaler der det ble servert operamusikk, japansk mat og et kåseri om kveldens forestilling.

- Studentaften i operaen var ment som et renhårig tilbud. Vi hadde ingen skjult agenda, sier Amundsen som likevel ikke legger skjul på at selskapet ønsker å gjøre seg bedre kjent blant studentene.

- Vi synes dette er en god, alternativ måte å vise seg frem på. Her fikk vi muligheten til å vise at vi bryr oss om annet enn fag og klienter, og å fakturere kroner. Om det svarer seg, det vet vi ikke. Men som en generell profilering av oss tror jeg budskapet ble oppfattet positivt av studentene.

Det er vel ikke ukjent at studenter ofte takker ja til et gratis måltid og drikke, selv om det ikke er vanlig at det etterfølges av en operaforestilling.

Saken fortsetter under annonsen