Ex-Kapitalere utfordrer Hegnar

Publisert: 22. juli 2002 kl 15.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Folk som en gang har jobbet for Trygve Hegnars «Kapital» og formue, ser ut til å ha i hvert fall to ting felles. De har ikke bare godord å si om sin tidligere sjef, og de har et inderlig ønske om å bli like rike som sin tidligere sjef.

Det er jo ikke så rent få heller, de som har hoppet av Kapital-skuta, for å se om ikke gresset er grønnere på andre enger. Eller så har de fått avskjed i unåde.

Kollega Tor Inge Vormedal, for eksempel, kjøpte og solgte aksjer i bøtter og spann, uten alltid å rapportere transaksjonene til sine overordnede. Som Kapital-journalist gikk Vormedal heller ikke av veien for å skrive om selskaper der han selv var aksjonær.

Vormedal ble beskyldt for det som verre var, men det lar vi ligge her. Uansett, det hele endte med at Vormedal leverte inn sin oppsigelse. En oppsigelse som må sies å ha vært i kategorien «avskjed i unåde».

Det gikk litt mer pyntelig for seg da en av Trygve Hegnars mest betrodde menn, tidligere redaksjonssjef Helge Meland forlot Hegnar-systemet for å bli ansvarlig for økonomidekningen i Nettavisen. I Nettavisen rapporterer han for øvrig til Odd Harald Hauge, som også har fortid i Kapital.

Nettavisens eiere, Lycos/Spray, eier også selskapet Norsk Familieøkonomi, som i tillegg til å være en medlemsklubb, gir ut eget økonomimagasin. Nettavisens Helge Meland figurerer også som redaktør av Norsk Familieøkonomis magasin. Og Meland har knyttet til seg (du gjettet riktig!) nettopp Tor Inge Vormedal som skribent i magasinets reportasjedel (som konsekvent benevnes «repotasje» av Hegnars ex-disipler).

Radarparet Meland og Vormedal har altså funnet sammen igjen, og kriger mot sin tidligere sjef og læremester.

Saken fortsetter under annonsen